Cukor, zahusťovadlá (karagénan, karobová guma), regulátor kyslosti (vínany draselné).
Môže obsahovať mlieko, vajcia, orechy a obilniny obsahujúce lepok.
Alergény sú vyznačené hrubým písmom.
na 100 g hotového výrobku*: | |
---|---|
Energia | 274 kJ/64 kcal |
Tuky | 0,0 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,0 g |
Sacharidy | 16 g |
z toho cukry | 16 g |
Bielkoviny | 0,0 g |
Soľ | 0,0 g |
*výrobok pripravený podľa návodu s vodou a cukrom |
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Skladujte v suchu!
Na 250 ml (1/4 l) tekutiny (voda alebo ovocná šťava).
Príprava:
1 Obsah vrecka zmiešame s 2-3 lyžicami cukru (40 g), pridáme 250 ml tekutiny a dôkladne rozmiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a varíme asi 1 minútu.
2 Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme chladnúť.
3 Ešte vlažným želé zalejeme ovocie na torte.
Tortu je nutné pred nanesením želé potrieť napr. krémom alebo džemom. Ak želé pred použitím príliš stuhne, môžeme ho ešte raz krátko rozohriať.