Zmes na prípravu ovocných džemov a marmelád v prášku.
Pridáte ovocie a cukor, s pektínmi z citrusových plodov, 3 : 1 1000 g ovocia 350 g cukru, pre veľmi sladké alebo veľmi zrelé ovocie, neobsahuje palmový olej, najbežnejšie používané ovocie.
Hmotnosť: 25g
Fruktóza, želírujúca látka 24 % (pektíny), regulátor kyslosti (kyselina citrónová), konzervačná látka (kyselina sorbová).
Môže obsahovať mlieko, múku z vlčieho bôbu a obilniny obsahujúce lepok.
Alergény sú vyznačené hrubým písmom.
1. Očistené a odkôstkované ovocie nakrájame na veľmi malé kúsky alebo rozomelieme.
2. Odvážime 1000 g ovocia a dáme do väčšieho hrnca. Obsah vrecka Gelfix Super zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Gelfix Super pridávame vždy pred cukrom!
3. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania a prebublávania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov.
4. Poháre dôkladne uzavrieme viečkom a otočíme dnom nahor asi na 5 minút.
Skladujte v suchu! Minimálna trvanlivosť do konca: uvedené na zadnej strane obalu.