Sypká zmes na prípravu halušiek.
Vďaka veľmi jednoduchej príprave máte obed či večeru hotovú do 10 minút. Vychutnajte si ich s bryndzou alebo s kapustou alebo na sladko posypané makom a cukrom.
Hmotnosť: 250g
Pšeničná múka, sušené zemiaky 16,5%, jedlá soľ.
Môže obsahovať múku z vlčieho bôbu a mlieko.
Alergény sú vyznačené hrubým písmom.
na 100 g | na 1 porciu à 183 g | (%**) | |
---|---|---|---|
Výživové údaje v hotovom výrobku:* | |||
Energia | 660 kJ | 1207 kJ | |
156 kcal | 285 kcal | 14 % | |
Tuky | 0,6 g | 1,1 g | 2 % |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1 g | 0,2 g | 1 % |
Sacharidy | 32 g | 58 g | 22 % |
z toho cukry | 1,2 g | 2,2 g | 2 % |
Bielkoviny | 5,1 g | 9,4 g | 19 % |
Soľ | 0,41 g | 0,75 g | 13 % |
* halušky pripravené podľa návodu bez prílohy | |||
** referenčný príjem priemerného dospelého (8400 kJ/2000 kcal) | |||
Celkový počet porcií z jedného balenia: 3 |
Referenčný príjem priemernej dospelej osoby (8400kJ/2000kcal)
Balenie obsahuje: 250 g zmesi na prípravu halušiek
K tomu pridáte: 300 ml studenej vody
Príprava:
1. Obsah vrecka vysypeme do misy a pridáme 300 ml studenej vody. Zmes dôkladne vymiešame a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme postáť 3-5 minút.
2. Cesto pretlačíme cez sito na halušky do vriacej osolenej vody. Ak nemáme sito na halušky, cesto dáme na drevenú dosku a nožom alebo lyžičkou odkrajujeme malé halušky priamo do vriacej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, ihneď ich sitkom vyberieme a prepláchneme studenou vodou.
3. Uvarené halušky omastíme (Môžeme použiť masť z roztopenej slaninky), dochutíme bryndzou (príp. rozmiešanú s kyslou smotanou) a posypeme horúcou opraženou slaninou.
Skladujte v suchu! Minimálna trvanlivosť do: viď horná strana krabičky.